Gudsmodern av Vladimir

På vår gård 45 minuter från Göteborg finns möjlighet att komma på två olika sorters korta retreater i vacker natur: 1.) vardagsretreat tisdag-onsdag, eller 2.) helgretreat fredag-söndag (eller bara en natt om så önskas).

På vardagsretreaten serverar vi mat, men på helgen gäller självhushåll. All mat är vegansk och i så hög utsträckning som möjligt odlad på gården. Alla är välkomna (man behöver inte vara ortodox)!

I kapellet finns bönerep, böneböcker, bönepallar och böcker till låns.

Det program vi erbjuder är frivilligt och man är fri att avstå från programpunkter eller utforma sin retreat helt själv. Det är bara att säga till! Det här erbjuder vi:

Schema för vardagsretreat:

Tisdag:

19:00 – Ankomst: vi tar emot och visar till rummet

20:00 – Vesper (kapellet)

21:00 – (ca.) Te och smörgås på rummet

Onsdag:

08:00 – Frukost serveras på rummet

08:30 – Morgonbön (kapellet)

09:00 – Introduktion till Jesusbönen / samtal (kapellet)

10:00 – Enskild bön

11:30 – Middagsbön (kapellet)

12:00 – Lunch på rummet eller utomhus

12:30 – promenad / möjlighet till samtal / möjlighet att delta i enklare gårdsarbete

15:00 – Senaste tid för hemresa.

Schema för helgretreat:

Fredag:

19:00 – Ankomst: vi tar emot och visar till rummet

20:00 – Lilla sena kvällsgudstjänsten

Lördag:

08:00 – Morgonbön (kapellet)

08:30 – Introduktion till Jesusbönen / samtal

[Du disponerar själv över mellantiderna, med fri tillgång till kapellet. Du kan tex promenera i omgivningarna eller i närliggande Risveden. Vi kan erbjuda samtal och möjlighet till gårdsarbete för den som vill det.]

20:00 – Lilla sena kvällsgudstjänsten

Söndag:

08:00 – Morgonbön (kapellet)

13:00 – Senaste tid för hemresa

Meddelande från nöjd gäst.
Boendet:

Rummen ligger i en avskild ände av gården och har egen infart/utfart för bil, egen väg till kapellet och egen veranda med utsikt mot skogen. Man behöver alltså inte ha någon kontakt med oss som bor på gården och har fri tillgång till kapellet. Men man är också välkommen att vistas på hela gården, promenera runt i odlingarna, hälsa på djuren och sitta på någon av alla mysiga uteplatser runt om i trädgården om man vill det. Det finns barn på gården så någon absolut tystnad utlovas inte. Det finns dock gott om stilla platser, t.ex. nere vid sjön Anten 300 m. från gården.

Rummen är enkelt utrustade. El och värme finns. Vatten i campingdunk. Tillgång till mysigt utedass, men ej vanlig toalett eller dusch. Mat på vardagsretreaten serveras på rummen. Vid helgretreat finns eget enkelt pentry med kylskåp. Då tar du med dig egen mat.

På helgen kan vi bara ta emot ett sällskap i taget. Du får då tillgång till två rum- ett enkelrum; “Johannes av Valamo”, och ett dubbelrum; “Mariasviten” med pentry, som du eller ni kan disponera som ni vill. Båda vetter ut mot en veranda med tak där man kan äta om man vill. Lakan och handduk finns. Läs mer om rummen här.

Bokning:

Välj en tisdag-onsdag eller helg som fungerar för dig, och hör av dig till oss för att se om det datumet funkar. Bokning görs då senast två veckor innan avsedd retreat. Kontakta oss via e-mailadressen nedan.

Vi kan ta emot gifta par och singlar, nunnor och munkar. Man kan komma själv eller boka som sällskap. Vi har plats för ett par åt gången, samt ytterligare tre personer. Max sex personer per sällskap, då fördelat på två enkelrum och två dubbelrum.

Pris:

Vardagsretreaten med mat kostar 300 kr. per person.

Helgretreaten med självhushåll kostar 200 kr. per person och natt.

Betalningsuppgifter vid anmälan. Betalas via Swish eller kontant senast vid ankomst.

Anmälan:

fridafalt [a] gmail.com

byt ut [a] mot @ i adressen ovan